SPRING DEALS

KLIKK HER

60 dagers returrett

Gratis frakt mulig over 1000,-

Bestillinger innen 12.00 sendes samme dag

Kjøpeguide elektrisk scooter

1. Tenk over hva du vil ha

Det er selvfølgelig dine behov som styrer hvilken type elektrisk sparkesykkel du bør skaffe deg. Begynn med å tenke på hvordan du bruker din elektriske sparkesykkel: skal du reise lengre avstander, hvordan er bakken og hvem som skal bruke den elektriske sparkesykkelen, må den være lett å løfte?

2. Hvor skal den elektriske scooteren brukes?

Avhengig av hvordan og hvor du bruker den elektriske scooteren, passer noen modeller godt eller mindre godt. Hvis du kjører på offentlig vei, anbefales det å velge en modell som er godkjent for det (topphastighet maks 20 km/t). Elektriske scootere med mindre hjul er normalt lette i vekt og passer normalt best på hardt underlag som asfalt – perfekt i bymiljø! Luftfylte, større hjul fungerer godt på ujevnt underlag som grus, gress og stier.

3. En solid sparkesykkel eller kompakt lettvekter?

De større modellene er ofte utstyrt med saler og solide luftfylte dekk. Dette gir den elektriske scooteren bedre tilgjengelighet, men gjør det mer komplisert dersom du ønsker å kunne løfte den inn i bagasjerommet eller opp en trapp. De større el-scooterne har noen ganger også en toppfart som overstiger godkjent hastighet for elektriske kjøretøy, som er 20 km/t. Dette betyr at disse elektriske scooterne ikke kan kjøres på offentlig vei, men kuni privat område. De større el-scooterne er kanskje heller ikke optimale for de litt yngre sjåførene fordi de er store, kan være tunge og ofte har kraftige motorer. Da kan en mindre elektrisk sparkesykkel med mindre motorkraft være bedre egnet.

4. Motor type

Når man snakker om elektriske motorer, er det hovedsakelig to forskjellige typer teknologier: børstemotorer og børsteløse motorer. Børstemotorer er den lengste motortypen og denne typen finnes ofte på de litt rimeligere produktene. Børsteløse motorer har en nyere og forbedret teknologi og har flere fordeler, inkludert høyere effektivitet, høyere dreiemoment, mindre vedlikehold og roligere drift. Utformingen av børsteløse motorer gjør den imidlertid litt dyrere enn børstemotorer. Noen elektriske kjøretøy har såkalte navmotorer. Det betyr at elmotoren er integrert i ett av hjulene. Fordelen med dette er at du slipper å ha kjede eller drivrem mellom motor og drivhjul, noe som gjør at du slipper å stramme, smøre og annet vedlikehold som kjedet eller remmen medfører. Alle navmotorer hos Ruller.no er av børsteløs modell, noe som betyr at produkter med navmotor krever minimalt med vedlikehold og har høy driftssikkerhet!

5. Batterier

Elektriske kjøretøy er vanligvis utrustet med blybatterier eller litiumbatterier. Blyakkumulatorer har normalt en spenning på 12 volt og produkter med høyere driftsspenning har derfor Blyakkumulatorer koblet i serie. Blyakkumulatorer er rimelige og fungerer godt når de blir tatt godt vare på. Et produkt med blybatteri bør helst lades etter hver bruk, selv om batteriet ikke er utladet da det skader batteriene som skal utlades. Litiumbatterier har flere fordeler fremfor blybatterier. De har 2-3 ganger lengre levetid, er lettere og ikke like følsomme for feilbehandling. I motsetning til blybatterier har litiumbatterier en innebygd beskyttelse (BMS) som beskytter cellene mot dyp utladning og overlading.

Om Ruller.no

Vi hos Ruller.no har vært med siden el-sparkesykkelens fødsel! I 2005 solgte vi våre første el-sparkesykler, som da var enkle modeller ment for barn i tiårsalderen. I dag fører vi Nordens bredeste sortiment av små elektriske kjøretøy, elektriske sparkesykler, supertøffe el-biler for barn, hoverboards og andre lette elektriske kjøretøy.

Les mer her

Våre andre butikker

Handle og betal trygt hos oss

KlarnaDHL