SOMMERKAMPANJE

KLIKK HER

60 dagers returrett

Raske leveranser

Bestillinger innen 12.00 sendes samme dag

Kjøpeguide elbil for barn

Vurderer du å kjøpe en elbil? Altså en elbil for barn? Så gøy, vi på Rull er eksperter på elbiler for barn og vet at det kan være vanskelig å velge rett. Hvorfor koster for eksempel en elbil, som tilsynelatende er likedan som en annen, mer? På Rull.se har vi et bredt sortiment av elbiler for barn og vet hva du skal tenke på hvis du vurderer å kjøpe. Det handler om alt fra å velge elbil ut i fra behov til en forklaring av den mystiske prisforskjellen vi nettopp snakket om.

1. Kartlegg behovet

Begynn med å tenke på hvordan deres behov er - Hvordan vil elbilen brukes? Skal bilen ha fremkommelighet eller brukes mest på asfalt? Behøver dere plass til søsken eller venner? Skal bilen være så stor som mulig eller trenger den å være kompakt for enkel lagring? Det kan være lurt å begynne med å stille dere selv noen spørsmål om hvordan dere planlegger å bruke bilen. Når det er gjort kan vi begynne å finne ut noen av spørsmålene som mange av våre kunder har.

2. Bilens størrelse

Jo større bil desto flere barn får plass - de litt større elbilene rommer to barn uten problemer. Større biler har også bedre fremkommelighet over ujevnheter men på den annen side er de ikke like enkle å lagre. Tenk også på at en elbil kan se ut til å ha plass til to barn i og med at den har to seter, men at den er leget for ett barn (eller to små). På de aller fleste av våre biler har vi produsert små ikoner som viser hvor mange barn bilen er laget for. Dessuten har vi en størrelseskategori på elbilene; fra smal til x-large, som gjør det lettere for deg å sammenligne størrelsen mellom de ulike modellene.

3. Ulike motorer

En forklaring på hvorfor to elbiler som ser helt like ut har forskjellig pris kan være at de har ulike motorer. Normalt har elbiler for barn en, to eller fire elektriske motorer. En motor er vanligst på elbiler som drives av ett batteri med 6 Volt batterispenning og på disse driver bare ett av bakhjulene. Med doble motorer som er vanlig på elbiler med 12 Volt batterispenning driver istedet begge bakhjulene. Har elbilen derimot fire motorer innebærer det at bilen har firehjulsdrift! Jo flere motorer, desto kraftigere elbil med bedre fremkommelighet. Utover antallet motorer påvirker også motorens watt-styrke prestasjonen.

4. Batteristørrelse

Med høyere spenning på batteriet i barnas elbil er det mulig å kjøre på mer en ett hjul. De mindre og litt enklere elbilene har ofte ett batteri med 6 Volt spenning mens de litt større og ofte dyrere bilene har 12 Volt batterispenning. Høyere spenning gir altså mer kraft til bilen. En annen viktig detalj når det kommer til batteriet i en elbil er de ulike kapasitetene som finnes, disse forkortes med Ah (Amperetime). Det er kapasiteten som avgjør hvor lang kjøretid du får per lading. Selv om det kanskje ikke høres ut som om det skulle være noen stor forskjell mellom 7 Ah og 10 Ah se gir faktisk 10 Ah 43% mer batterikapasitet til elbilen sammenlignet med 7 Ah.

5. Kvalitet på dekk

Elbiler til barn har vanligvis to ulike kvaliteter på dekkene. Det ene materialet er hul hardplast med en gummiremse i midten og den andre er solide dekk i såkalt EVA-gummi. Den siste gir stillere drift og betydelig lengere levetid.

6. Fjernstyring

Hva er fjernstyring? Jo, mange elbiler leveres med fjernkontroll slik at du som voksen kan styre ved behov. Det finnes imidlertid to ulike varianter av fjernstyring som bygger på ulike teknikker. Disse teknikkene varierer noe. Den enkle varianten av fjernkontroll er analog og 27 MHz (eller 40 MHz). Kanskje du har opplevd at fjernkontrollen til en leke kan styre en annen? Da er det analoge fjernkontroller det handler om. Den nyere teknikken kalles 2,4 G og er digital, med denne teknikken er risikoen minimal for at fjernkontrollen forstyrres av et annet radioutstyr.

7. Myk start

Velger du å kjøpe en bil med 2,4G-teknologi følger det med på kjøpet. Myk start innebærer at motorene i bilen akselererer gradvis dersom du eller barnet tråkker på gassen. Det gir en behagelig myk start og drift. Uten denne funksjonen fungerer gassen på elbilen som en strømbryter; enten er det full gass eller ingenting. Det her kan oppleves som rykkete for barnet, spesielt for de lit yngre.

8. Det lille ekstra

Når de mer tekniske detaljene er undersøkt kommer vi til det lille ekstra. Og selvfølgelig er det sant at noen ganger er det detaljene som gjør det! Elbiler for barn har vanligvis karosseri i plast, men enkelte modeller har imidlertid ekte lakkering på plasten. Det gir en høy finish og fremfor alt - et utseende som ligner mer på en ekte bil. Andre biler har kunstig skinn på setene noe som gjør bilen både mer luksuriøs og bekvem for barna. Ønsker du at barnet skal kunne spille musikk er en bilradio i bilene bra å ha. Mange av våre biler har til og med mulighet til å koble til MP3-spiller,USB-enhet, SD-kort eller t.o.m Bluetooth for å spille din egen favorittmusikk. La ditt barn cruise til Fantorangen eller BabyShark og vi lover garantert suksess!

Om Ruller.no

Vi hos Ruller.no har vært med siden el-sparkesykkelens fødsel! I 2005 solgte vi våre første el-sparkesykler, som da var enkle modeller ment for barn i tiårsalderen. I dag fører vi Nordens bredeste sortiment av små elektriske kjøretøy, elektriske sparkesykler, supertøffe el-biler for barn, hoverboards og andre lette elektriske kjøretøy.

Les mer her

Våre andre butikker

Handle og betal trygt hos oss

KlarnaDHL